26 Ocak 2023 Perşembe

Kuru İncir Tatlısı Tarifi

 

Malzemeler

  • 25 adet kuru incir
  • 25 adet yarım ceviz
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı ( minik küp doğranmış)

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kuru incirleri bir kaseye alıp üzerlerine sıcak su ekleyin.
  • 15-20 dk yumuşamalarını bekleyin.
  • Sertleşmiş incileri bu yöntemle değerlendirebilirsiniz.
  • Sonrasında suyu süzerek incirlerin saplarını uç kısmından kesin.
  • Kesik olan kısımları içe doğru kıvırıp oluşan çukura yarım cevizleri yerleştirin.
  • Yayvan bir tencereye dizin.
  • Toz şekeri üzerlerine gezdirin. Suyu ilave edin.
  • Kaynayana kadar orta, kaynadıktan sonra kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.
  • Ara ara çatalla nazikçe kontrol edin.
  • İncirler iyice yumuşayıp şerbeti koyulaşmaya başlayınca kapatın.
  • Kapatmadan 5 dk önce tereyağını ekleyin.
  • Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • Sonra kaymak veya dondurma ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder