Malzemeler
- 25 adet kuru incir
- 25 adet yarım ceviz
- 1 çay bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağı ( minik küp doğranmış)
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kuru incirleri bir kaseye alıp üzerlerine sıcak su ekleyin.
- 15-20 dk yumuşamalarını bekleyin.
- Sertleşmiş incileri bu yöntemle değerlendirebilirsiniz.
- Sonrasında suyu süzerek incirlerin saplarını uç kısmından kesin.
- Kesik olan kısımları içe doğru kıvırıp oluşan çukura yarım cevizleri yerleştirin.
- Yayvan bir tencereye dizin.
- Toz şekeri üzerlerine gezdirin. Suyu ilave edin.
- Kaynayana kadar orta, kaynadıktan sonra kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.
- Ara ara çatalla nazikçe kontrol edin.
- İncirler iyice yumuşayıp şerbeti koyulaşmaya başlayınca kapatın.
- Kapatmadan 5 dk önce tereyağını ekleyin.
- Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Sonra kaymak veya dondurma ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder