26 Ocak 2023 Perşembe

Porsiyonluk Köstebek Pasta Tarifi

 

Malzemeler

  • 3,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket krem şanti

Kek malzemeleri;

  • 3 büyük yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı un ( kontrollü)

İçi için;

  • 2 adet muz

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kremayı yapalım krema malzemelerini tencereye alalım .
  • Karıştırıp ocağa bırakalım ,göz göz olana kadar çırpmaya devam edelim.
  • Pişen kremayı soğumaya bırakalım.
  • O sırada keki yapalım.Yumurta ve şekeri çırpalım krema gibi olan yumurta ve şekerin üzerine süt, sıvı yağ, kakao ve un ekleyip karıştıralım.
  • Son olarak kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edelim .
  • Hazır olan kek hamurunu yağ sürdüğümüz tepsiye dökelim .
  • Kek hamurunu tepsiye eşit şekilde yayalım keki önceden ısıtılmış 180 derece fırına atalım pişen keki soğumaya bırakalım.
  • Soğuyan kremanın içine tereyağı ve krem şanti ekleyip bir kaç dakika çırpalım.
  • Soğuyan keki bardak yardımıyla keselim kestiğimiz kekleri tabağa alalım kekleri süt ile ıslatalım kalan keki rondodan geçirelim.
  • Keklerin ortasına dilimlenmiş muzları bırakalım.
  • Kremayı sıkma torbasına alalım düzgün bir şekilde kremayı pastanın üzerine dökelim.
  • Pastayı spatula ile alalım kremanın her tarafına toz keki bulayalım. Aynı işlemi tüm pastalara yapalım.
  • Pastaların üzerini kapatalım ve buzdolabına bırakalım en az 4 saat dinlendirelim.
  • İyice soğuyan pastalar çok daha lezzetli olacaktır ve üzerindeki toz keki yumuşacık olacaktır.
  • Dinlenen pastayı süsleyelim ve servise hazır deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder