22 Ocak 2023 Pazar

Kıymalı Düğün Çorbası Tarifi

 

Malzemeler

  • 100 gram kıyma
  • 1,5 su bardağı koyu kıvamlı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı şehriye
  • 1 diş sarımsak
  • 1 su bardağı su
  • 1 atlı kaşığı tuz

Üzeri için sos;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım tatlı kaşığı toz biber

Bardak ölçü (250 ml) 

Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir tencere kıymayı alalım. Suyunu çekene kadar kavuralım. Zeytin yağ ve sarımsağı ekleyip tekrar kavuralım. Üzene suyu ilave edip 10 dakika kaynatalım.
  2. Bir kapta yoğurdu ,unu ve yumurta sarısını ,limon suyunu ekleyip güzelce çırpalım. Çorbamızın suyundan alıp karışıma bir kepçe kadar ekleyip çırpalım. Şehriyeyi ekleyip karıştıralım ve kısık ateşte kaynamaya bırakalım.
  3. Şehriye piştiği zaman tuzu atıp ocaktan alalım. Önceden eklerseniz çorbanız kesilebilir.
  4. Çorbayı kaselere koyduktan sonra tavada erittiğimiz tereyağına toz biberi ekleyip karıştıralım. Çorbaların üzerine gezdirelim. Afiyet olsun.

Not:Çorba koyulursa kaynar su ekleyip kıvamını ayarlıya bilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder