Ana içeriğe atla
Kıymalı Pırasa Yemeği Tarifi
 
 
Malzemeler
- 1 kilo pırasa incecik doğranıp yıkanmış (yeşil saplarınıda kullanabilirsiniz)
 - 1 tane soyulup incecik doğranmış havuç
 - 1 avuç kıyma
 - Tuz
 - Pulbiber
 - Zeytinyağı
 - Karabiber
 - Yarım yemek kaşığı biber salçası
 - Yarım yemek kaşığı domates salçası
 - 1.5 su bardağı sıcak su
Nasıl Yapılır?
 - Zeytinyağını, kıymayı ve havucu bir tencereye koyun ve karıştırarak kavurun.
 - Kavrulan kıymaya pırasayı ilave edip ara sıra karıştırarak ezmeden 5 dakika kadar pişirin.
 - Biber salçası, domates salçası, tuz, pulbiber ve karabiberi ekleyip bir kaç dakika daha kavurun.
 - 1. 5 su bardağı kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte suyunu çekip pırasalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
 - Pişen pırasa servise hazır. Şifa olsun.
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Yorumlar
Yorum Gönder