Kıymalı Pırasa Yemeği Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 kilo pırasa incecik doğranıp yıkanmış (yeşil saplarınıda kullanabilirsiniz)
  • 1 tane soyulup incecik doğranmış havuç
  • 1 avuç kıyma
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Zeytinyağı
  • Karabiber
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1.5 su bardağı sıcak su

    Nasıl Yapılır?

  • Zeytinyağını, kıymayı ve havucu bir tencereye koyun ve karıştırarak kavurun.
  • Kavrulan kıymaya pırasayı ilave edip ara sıra karıştırarak ezmeden 5 dakika kadar pişirin.
  • Biber salçası, domates salçası, tuz, pulbiber ve karabiberi ekleyip bir kaç dakika daha kavurun.
  • 1. 5 su bardağı kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte suyunu çekip pırasalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Pişen pırasa servise hazır. Şifa olsun.

Yorumlar