Malzemeler
- 1 kilo pırasa incecik doğranıp yıkanmış (yeşil saplarınıda kullanabilirsiniz)
- 1 tane soyulup incecik doğranmış havuç
- 1 avuç kıyma
- Tuz
- Pulbiber
- Zeytinyağı
- Karabiber
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 1.5 su bardağı sıcak su
Nasıl Yapılır?
- Zeytinyağını, kıymayı ve havucu bir tencereye koyun ve karıştırarak kavurun.
- Kavrulan kıymaya pırasayı ilave edip ara sıra karıştırarak ezmeden 5 dakika kadar pişirin.
- Biber salçası, domates salçası, tuz, pulbiber ve karabiberi ekleyip bir kaç dakika daha kavurun.
- 1. 5 su bardağı kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte suyunu çekip pırasalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Pişen pırasa servise hazır. Şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder