Midye Börek Tarifi İçin Malzemeler
(24 tane börek için)
- 6 adet yufka
Sosu için;
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
İçi için:
- Peynir ve maydanoz
Üzeri için:
- 1 adet yumurta
- Çörekotu
Midye Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak sosu için uygun bir kap içerisine yumurta, sıvı yağ ve yoğurdu alarak çırpalım.
- Yufkaları üst üst dizerek 4 eşit parçaya bölelim.
- Üçgen yufkalarımızın bir tanesini alarak geniş tarafı size doğru olacak şekilde tezgaha koyalım.
- Hazırladığımız sosumuzu yufkanın her yerine gelecek şekilde fırça yardımı ile sürelim.
- Parmağımızla yufkanın sivri ucundan geniş kısmına doğru yavaş yavaş büzdürelim ve kelebek şekli verelim.
- Kenarda kalan kanat kısımlarını üst üste gelecek şekilde (lale şeklinde) ortada birleştirelim.
- Birleştirilen yere peynirli harçtan 1 tatlı kaşığı kadar koyalım ve kenarlarını hafif içe doğru katlayarak kapatalım ve sigara böreği sarar gibi saralım, böreğimizi ters çevirelim.
- Tüm yufkalara aynı işlemi tekrarlayalım.
- Hazırlanan böreklerimizi pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizelim.
- Kalan sosumuza 1 adet yumurta ekleyerek çırpalım ve böreklerin üzerine fırça yardımı ile her yerine gelecek şekilde sürelim. Eğer sosunuzdan kalmadıysa 1 adet yumurta sarısını biraz sıvı yağ ile karıştırarak da sürebilirsiniz.
- Son olarak üzerine çörek otu serperek önceden ısıttığımız 180 derece fırında kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirelim. Süre sonunda fırından alarak servis edelim. Afiyet olsun.
Sözlü anlatımı zor olan bir tarif bunun için her aşamasını çektim, fotoğraflardan inceleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder