Malzemeler
- 2 su bardağı pişmiş nohut
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı tuz
- 200 gram kuşbaşı et
- 1 kase ıslatılmış kuru bamya
- 1 baş kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
Nasıl Yapılır?
- Nohutları ıslatıp pişirelim.
- Ayrı bir yerde bamyaları kaynar suda 15 dakika bekletip suyunu süzelim.
- Eti tencereye alıp suyu çekene kadar kavurun.
- Yağ ve soğanı ekleyip kavurun.
- Salçalarını ekleyip karıştırın.
- Nohut ve bamya ekleyip karıştırın.
- Üzerine sıcak su ekleyip sumak, nane ve tuzu ilave edip güzelce pişirin. Afiyet olsun!.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder