Nohutlu Kuru Bamya Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 su bardağı pişmiş nohut
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 200 gram kuşbaşı et
  • 1 kase ıslatılmış kuru bamya
  • 1 baş kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası

    Nasıl Yapılır?

  • Nohutları ıslatıp pişirelim.
  • Ayrı bir yerde bamyaları kaynar suda 15 dakika bekletip suyunu süzelim.
  • Eti tencereye alıp suyu çekene kadar kavurun.
  • Yağ ve soğanı ekleyip kavurun.
  • Salçalarını ekleyip karıştırın.
  • Nohut ve bamya ekleyip karıştırın.
  • Üzerine sıcak su ekleyip sumak, nane ve tuzu ilave edip güzelce pişirin. Afiyet olsun!.

Yorumlar