Pamuk Gibi Pastane Poğaçası Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet yumurta beyazı (sarısı üzerine sürmek için)
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 paket instant maya

Arasına;

  • Beyaz peynir

Üzerine;

  • Yumurta sarısı
  • Susam

    Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir kaba ılık suyu, mayayı ve şekeri ekleyip karıştıralım.
  • Un ve tuz hariç diğer malzemeleri ekleyip tekrar karıştıralım.
  • Unu kontrollü ekleyip spatula ile karıştırıp hamuru toparlayalım. Tereyağı ekleyip yoğurmaya devam edelim. Tereyağı ekleyince hamur cıvımaya başlar yoğurdukça kıvama gelir.
  • Hamur elinize çok yapışır ise tuz serper gibi un ekleyerek yumuşak ele yapışmayan hamur yoğuralım.
  • Üzerini örtüp mayalanmaya bırakalım. Mayası gelen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alalım. Tezgahın üzerinde elimizle hafif kare olacak şekilde açalım. Orta kısmına peynir koyup kenarlarını kapatıp rulo şeklinde saralım.
  • Bütün bezeleri bu şekil yapıp yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizelim.
  • 10 dakika tepsi mayası verelim. Yumurta sarısına 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ekleyip karıştıralım. Poğaçaların üzerine yumurta sarısını her yerine gelecek şekilde sürelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika altı üstü kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
  • Not:unu kontrollü ekleyelim. Her un farklılık göstere biliyor.

Yorumlar