Malzemeler
- 3-4 tane orta boy patates
- Kişi sayısına göre milföy (1 tane kare milföyden 2 tane börek çıkıyor)
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Çeyrek demet maydanoz
Üzeri İçin;
- 1 yumurta sarısı
- Susam/çörekotu
Nasıl Yapılır?
- Patatesler haşlanır ve kabukları soyularak rendelenir.
- Soğan sotelik doğranır ve uygun bir tavada zeytinyağında kavrulur.
- Patates eklenir ve kavrulmaya devam edilir.
- Üzerine baharatları ve dilenirse maydanoz da eklenerek ocak kapatılır ve karıştırılır.
- Yumuşamış olan milföylerin ortasından bir bıçakla geçilir ve ayrılır.
- Ardından milföylere patatesli harç yerleştirilir ve rulo şeklinde sarılır.
- Ortadan 2’ye kesilerek kat yeri aşağıya gelecek şekilde pişirme kağıdı serili tepsiye yerleştirilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam, çörek otu serpilir.
- 180 derecede üzeri kızarana kadar 25-30 dakika pişirilir. (ben bir süre 150 de pişirdim içi iyi pişsin diye)
- Üzerleri güzelce kızaran patatesli börekler servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder