26 Ocak 2023 Perşembe

Patatesli Milföy Böreği Tarifi

 

Malzemeler

  • 3-4 tane orta boy patates
  • Kişi sayısına göre milföy (1 tane kare milföyden 2 tane börek çıkıyor)
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Çeyrek demet maydanoz

Üzeri İçin;

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam/çörekotu

    Nasıl Yapılır?

  • Patatesler haşlanır ve kabukları soyularak rendelenir.
  • Soğan sotelik doğranır ve uygun bir tavada zeytinyağında kavrulur.
  • Patates eklenir ve kavrulmaya devam edilir.
  • Üzerine baharatları ve dilenirse maydanoz da eklenerek ocak kapatılır ve karıştırılır.
  • Yumuşamış olan milföylerin ortasından bir bıçakla geçilir ve ayrılır.
  • Ardından milföylere patatesli harç yerleştirilir ve rulo şeklinde sarılır.
  • Ortadan 2’ye kesilerek kat yeri aşağıya gelecek şekilde pişirme kağıdı serili tepsiye yerleştirilir.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam, çörek otu serpilir.
  • 180 derecede üzeri kızarana kadar 25-30 dakika pişirilir. (ben bir süre 150 de pişirdim içi iyi pişsin diye)
  • Üzerleri güzelce kızaran patatesli börekler servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder