Malzemeler
- 15 tane soğan
- 500 gram yağlı kıyma
- Çay kaşığı ucuyla karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz
- Yarım çay bardağından az sıvı yağ
Sosu için;
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay bardağı su
- Tuz
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet domates
- 3 tane yeşil biber
Nasıl Yapılır?
- Soğanların üst kabuğunu çıkartalım. İki ucunu kesip, ortadan kesik atalım. Suya 5 dakika ıslayıp, süzdürelim. Kıymaya tuz, karabiber, pul biber ekleyip 2 dakika yoğuralım. Soğanların içine elimizle sıkıp koyalım.
- Tepsiye dizip kenarlarına domates ve biber koyup üzerine sıvı yağı gezdirip folyoyla kapatıp, 250 derecede pişirelim.
- Sosu bir kasede karıştırıp 45 dakika sonra üzerine döküp, 15 dakika üzeri açık pişirelim (soğanlarınızı hafif içi pembe olandan alırsanız daha iyi olur)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder