Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 su bardağı un
Krema malzemeleri;
- 2,5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
- 1 paket kremşanti
Yağlı kağıt
Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tüm malzemelerimizi tenceremize alıp sürekli karıştırırak kremamızı pişirelim. Soğutmaya bırakalım bir gün önceden pişirirsek daha güzel olur.
- Soğumuş kremamıza çırpılmış krem şantimizle blender veya mikser ile karıştıralım. Katı ise kremamızın kıvamını açmak için süt döküp çırpalım.
- Fırın tepsisine yağlı kağıdı açalım. Fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp kekimizi hazırlayalım.
- Yumurta ve şekerimizi köpürene kadar çırpalım. Su ve diğer kalan tüm malzemelerimizi çırpma kabına boşaltıp karıştıralım. Kek harcı hazır olunca tepsimize dökelim ve pişirelim.
- Kek pişince temiz ve kuru bir bezle üzerini örtüp rulo şeklinde sarıp soğumaya bırakalım.
- Kekimiz soğuyunca açıp kremamızın bir kısmını kekin tamamını yayalım kenarına tüm muzları dizip rulo şekli verip saralım.
- Üzerine kremamızı sürüp süsleyelim. Ben hindistan cevizi ve fıstık,kurumuş gül kullandım. Dolaba soğumaya bırakalım çok hafif ve lezzetli bir pasta 5 kişi anında bitirdik. 😁afiyet olsun.
Not:yumurtanın büyüklüğüne göre un ölçümüz değişebilir 1 bardak unu kullanırken yavaş yavaş boşaltalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder