Malzemeler
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı tel şehriye (280 gr)
- 1,5 su bardağı su, ölçtüğünüz bardağı kullanın
- 1 çay kaşığı tuz
- Közlenmiş kırmızı biber
- 1 küçük havuç rendelenmiş
- 4 adet kornişon turşu
- 1 kutu konserve mısır
- Maydanoz ince doğranmış
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı sumak
Sos için;
- Yarım limon suyu
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
Nasıl Yapılır?
- Şehriyeleri sıvı yağda orta ateşte güzelce kavuralım dikkat edelim yanmasın.
- Kavrulunca üzerine sıcak suyu, tuzu ekleyip orta ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Pişince 10 dakika dinlendirelim.
- Karıştırma kabına tüm malzemeleri alıp güzelce karıştıralım. Salatamız servise hazırdır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder