Malzemeler
- 150 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta (sarısı üstüne)
- Yarım bay bardağı süt (50 ml)
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
Üzerine;
- Yumurta sarısı
- Susam
Nasıl Yapılır?
- Bütün malzemelerimizi yoğurma kabına alıyoruz.
- Öncelikle çırpma teliyle bir güzel karıştırıyoruz.
- Unumuzu yavaş yavaş ilave ediyoruz.
- Hamur toparlanmaya başladığında un eklemeyi bırakalım.
- Yumusak ele yapışmayan bir kıvamı olmalı.
- İstediğiniz şekli verebilirsiniz.
- Ben küçük bir pipetle, resimlerde gördüğünüz gibi burgu şekli verdim.
- Üzerine yumurta sarısı ve susam serpiyoruz.
- 170 derecede 25 dakika kadar kontrollü şekilde pişiriyoruz.
- Sıcakken dağılabilir, bu sebeple soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder