Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Somon Ekmeği Tarifi

 

Somon Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı soğuk su
  • 1 paket kuru maya
  • 3 çay kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un

Üzeri için:

  • 1 dolu yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı su

    Somon Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına suyu, mayayı ve tuzu alıp karıştıralım. Azar azar unu ekleyip yoğurmaya başlıyalım. Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur olacak.
  • 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  • Süre sonunda ister 16 beze ister 8 adet beze yapalım.
  • Bezeleri elimizle açıp rulo yapıp kenarları uzatıp şekil verip tepsiye dizelim.
  • Yarım saat tepside mayalansın.
  • Üzerine yoğurt su karışımını sürüp bıçak ile derin kesikler atalım. Fırına ısıya dayanıklı bir kasede su koyalım.
  • 250 derece fırında alt üst ayarda fansız pişirelim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?