Susamlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gram yumuşak margarin
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 3 yemek kaşığı orta kavrulmuş susam
- Yaklaşık 4 su bardağı (ele yapışmayan özlü bir hamur elde edene kadar un)
Süslemek için;
- Benmari usulü eritilmiş çikolata
Susamlı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Susam ve un hariç bütün malzemeleri hamur yoğuracağımız kaba koyuyoruz ve elimizle hepsini karıştırıyoruz.
- Üstüne un ekleyip ele yapışmayan özlü bir hamur olana kadar yoğuruyoruz.
- İstediğimiz kıvama gelince susamı da üzerine döküp tekrar yoğuruyoruz.
- Hamurdan cevizden az küçük parçalar koparıp yuvarlıyoruz ve aparatın üzerine koyup bir seferlik olacak şekilde bastırıyoruz.
- Çıkartıp yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.
- Dilerseniz oval şekil verip çatal da bastırabilirsiniz.
- Şekil verme işlemi bitince önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında altları hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
- Kurabiyeler piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz ve soğuduktan sonra isteğe bağlı olarak benmari usulü erittiğimiz çikolataya yarısına batırıp tekrar tepsiye diziyoruz.
- Çikolata donduktan sonra yemeye hazır 😍 Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun 🤗 Hepinizi ınstagram ve youtube kanalıma davet ediyorum. Sevgiler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder