Tavuklu Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi

 

Tavuklu Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su barağı pirinç
  • 3 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 su bardağı tavuk suyu (1 adet tavuk butunu haşlayın etini üzerine didikleyeceksiniz)
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 adet küp şeker

    Tavuklu Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patates ve havuçları küp küp doğrayıp kızartın(fazla küçük doğramayın).
  • Pirinçleri bol suyla yıkayıp süzün.
  • Tencereye sıvı yağı alıp pirinçleri tane tane olana kadar kavurun.
  • Pirinçler kavrulunca küp şekeri,tuzu ,tavuk suyunu ve tereyağını ekleyin şöyle bir karıştırıp tereyağının erimesini bekleyin.
  • Üzerine bezelyeyi, patatesi ,havucu ve didiklediğiniz tavuğu ilave ederek tencerenin kapağını kapatın.
  • Kaynayana kadar açık ateşte, daha sonra kısık ateşte pişirin.
  • Kaşıkla ortasını kontrol edin su çekilmişse pişmiş demektir.
  • Pilavı 10 dk dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ☺️

Yorumlar