Tavuklu Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su barağı pirinç
- 3 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 çay bardağı bezelye
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 4 su bardağı tavuk suyu (1 adet tavuk butunu haşlayın etini üzerine didikleyeceksiniz)
- Yeteri kadar tuz
- 1 adet küp şeker
Tavuklu Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patates ve havuçları küp küp doğrayıp kızartın(fazla küçük doğramayın).
- Pirinçleri bol suyla yıkayıp süzün.
- Tencereye sıvı yağı alıp pirinçleri tane tane olana kadar kavurun.
- Pirinçler kavrulunca küp şekeri,tuzu ,tavuk suyunu ve tereyağını ekleyin şöyle bir karıştırıp tereyağının erimesini bekleyin.
- Üzerine bezelyeyi, patatesi ,havucu ve didiklediğiniz tavuğu ilave ederek tencerenin kapağını kapatın.
- Kaynayana kadar açık ateşte, daha sonra kısık ateşte pişirin.
- Kaşıkla ortasını kontrol edin su çekilmişse pişmiş demektir.
- Pilavı 10 dk dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ☺️
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder