Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 çay bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 60 gr kare sütlü çikolata
Nasıl Yapılır?
- Yumurtalar ve toz şeker güzelce çırpılır sırasıyla sıvı yağ süt ve kakao eklenip karıştırılır yavaş yavaş un kabartma tozu ve vanilya da eklenip çırpılarak kek harcı elde edilir .
- Sufle kalıplarının yarısına gelecek kadar harçtan dökülüp ortalarına üç parça çikolata eklenir kalan harçta kabarma payı göz önüne alınarak bir parmak kadar boşluk kalacak şekilde sufle kaplarına paylaştırılır.
- Tenceredeki suyun içerisine sufle kaplarını alıp su kaynamaya başlayınca üzerine kuru temiz bir bez örterek kapağını kapatıp, 10 dakika pişmesi için bekletelim sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder