4 Şubat 2023 Cumartesi

Etli Kurufasulye Tarifi

 

Malzemeler

  • 600 gram ıslatılmış fasulye
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 100gr kuşu başı et
  • 2 tane kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 800 ml su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Nasıl Yapılır?

  • 1 gece fasulyeyi suda bekletip suyunu süzün. Düdüklü tencerede yağı kızdırıp yemeklik doğradığınız soğanları ekleyip, kavurun. Eti ilave edip, 10 dakika orta ateşte devam kavurun.
  • Salçaları ekleyip, kısık ateşte 15 dakika daha kavurup fasulyeleri ekleyin.
  • Biraz kavurduktan sonra 800 ml kaynamış suyunu ve tuzunu ilave edip, düdüklü kapağını kapatın.
  • Dikkat:Normal düdüklüde 25 dakika sürebilir pişmesi her düdüklü farklıdır. Bende 6-7 dk pişiyor. Yanına pilav, turşu ve salatayla servis edebilirsiniz🤗 Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder