Malzemeler
- 600 gram ıslatılmış fasulye
- 4 yemek kaşığı sıvı yağı
- 100gr kuşu başı et
- 2 tane kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 800 ml su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Nasıl Yapılır?
- 1 gece fasulyeyi suda bekletip suyunu süzün. Düdüklü tencerede yağı kızdırıp yemeklik doğradığınız soğanları ekleyip, kavurun. Eti ilave edip, 10 dakika orta ateşte devam kavurun.
- Salçaları ekleyip, kısık ateşte 15 dakika daha kavurup fasulyeleri ekleyin.
- Biraz kavurduktan sonra 800 ml kaynamış suyunu ve tuzunu ilave edip, düdüklü kapağını kapatın.
Dikkat:Normal düdüklüde 25 dakika sürebilir pişmesi her düdüklü farklıdır. Bende 6-7 dk pişiyor. Yanına pilav, turşu ve salatayla servis edebilirsiniz🤗 Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder