Malzemeler
- 1-2 paket milföy
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 300 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1-2 adet yeşil sivri biber
- 1 adet kapya biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 er çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı toz biber sarımsak tozu
Üzeri için;
- 2 adet yumurta sarısı
- Çörek otu
Nasıl Yapılır?
- Milföyü açıp 9 dikdörtgen şeklinde keselim. Eger hazır dikdörtgen milföy alırsanız kesmenize gerek kalmaz.
- Uygun bir tavada sıvı yağ ile soğanları kavuralım.
- Ardından kıymayı ekleyip, kavurmaya devam edelim.
- Doğranmış biberler, salça ve baharatları ekleyelim karıştırmaya devam edelim.
- Piştikten sonra ocağın altını kapatıp kenara alalım ve soğumaya bırakalım.
- Hazırladığımız iç harcını kestiğimiz milföylerin ortasına 1-2 yemek kaşığı iç harçtan koyup yayalım. Dikdörtgen milföyün uçlarını kayık şekli olacak şekilde birleştirelim.
- Cherry domatesleri ortadan kesip üstüne koyalım. Yumurta sarısını böreklerimizin üzerine sürelim ve çörek otu serpiştirelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dk pişirelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder