4 Şubat 2023 Cumartesi

Milföyden Karnıyarık Böreği Tarifi

 

Malzemeler

  • 1-2 paket milföy
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1-2 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 er çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı toz biber sarımsak tozu

Üzeri için;

  • 2 adet yumurta sarısı
  • Çörek otu

    Nasıl Yapılır?

  • Milföyü açıp 9 dikdörtgen şeklinde keselim. Eger hazır dikdörtgen milföy alırsanız kesmenize gerek kalmaz.
  • Uygun bir tavada sıvı yağ ile soğanları kavuralım.
  • Ardından kıymayı ekleyip, kavurmaya devam edelim.
  • Doğranmış biberler, salça ve baharatları ekleyelim karıştırmaya devam edelim.
  • Piştikten sonra ocağın altını kapatıp kenara alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Hazırladığımız iç harcını kestiğimiz milföylerin ortasına 1-2 yemek kaşığı iç harçtan koyup yayalım. Dikdörtgen milföyün uçlarını kayık şekli olacak şekilde birleştirelim.
  • Cherry domatesleri ortadan kesip üstüne koyalım. Yumurta sarısını böreklerimizin üzerine sürelim ve çörek otu serpiştirelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dk pişirelim. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder