Malzemeler
- 15 adet kedidili bisküvi
- Islatmak için 1 su bardağı süt
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı margarin
Çikolata sos için;
- 1 paket hazır çikolata sos
- 2 buçuk su bardağı süt
Süslemek için;
- Çilek antep fıstığı
Nasıl Yapılır?
- Tatlımızı yapmaya kedili bisküvileri süt ile ıslatmakla başlayalım .
- 1 su bardağı sütü kaseye alıp kedidillerini batırıp borcama yerleştiriyoruz.
- Tencereye süt ,toz şeker ,un, nişastayı alıp karıştırıyoruz .
- Kaynamaya başlayınca içine tereyağı ya da margarin ve vanilyayı ekleyerek karıştırıp muhallebi ılınınca kedidili bisküvilerin üzerine dağıtıp soğumaya bırakıyoruz.
- Çikolata sosu için paketin üzerindeki tarife göre pişirip soğumaya bırakın.Çikolata sosumuz da hazır.
- 5 dk kadar çikolata sosumuzu da bekletip ılıdıktan sonra borcama sosumuzu da ekleyelim.
- Buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirdikten sonra üzerini çilek ve antep fıstığı ile süsleyip servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder