Malzemeler
- 350 gram sade bisküvi
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 4 yemek kaşığı kakao
- 80 gram tereyağı
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı süt
Üzerine;
- 120 gram sütlü çikolata
Nasıl Yapılır?
- Bisküvileri un gibi olana kadar rondodan geçirin.
- Pudra şekeri ve kakaoyu ekleyip karıştırın.
- Tereyağını ekleyip önce kaşıkla karıştırın sonra elinizle hamur gibi olana kadar yoğurun.
- Tezgaha alıp rulo şekli verin ve yağlı kağıda sıkıca sarın. Kenarlarından sıkıca bağlayın.
- Buzdolabında en az 3 saat bekletin.
- Servis öncesi çikolatayı çukur bir cam kasede benmari usulü eritin.
- Buzdolabından çıkan pastayı kağıttan çıkarıp 1 parmak genişliğinde dilimleyin ve üst kısımlarını çikolataya batırarak servis tabağına alın.
- Üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek afiyetle yiyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder