Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı limon suyu
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Nasıl Yapılır?
- Yumurtaların beyaz ve sarısını ayrı kaplara ayıralım.
- Beyazına bir fiske tuz atıp, mikserle koyu bir kıvam alana kadar çırpalım. Bekletelim.
- Başka bir kapta yumurtanın sarıları ve toz şekeri 10 dakika kadar çırpalım. Yoğurdu ekleyip, çırpma işlemine devam edelim. Sonra limon suyu ve nişastayı ekleyelim ve biraz daha çırpalım.
- Kenarda beklettiğimiz koyu kıvam alan yumurta akını yumurta sarılarına ilave ederek spatula yardımı ile alttan üste doğru yavaşça karıştıralım söndürmemeye çalışın dikkatlice karıştırın,.
- Kelepçeli kalıbımızın içerisine yağlı kağıdımızı yerleştirelim. İçine karışımı dökelim. Üzerini çok düzeltmedim. Bir çöp şiş yardımıyla daireler çizdim.
- Fanlı ayarda 165 derecede kontrollü bir şekilde 45 dakika kadar pişirelim. Piştikten sonra fırının kapağını açalım bu şekilde 10 dakika kadar bekletelim. Hemen fırından almayın.
- Fırından çıkınca biraz sönüyor. Tamamen soğumasını bekleyip yağlı kağıdı öyle çıkaralım.
- Üzerine pudra şekeri serpelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder