Malzemeler
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı portakal suyu
Bulamak için;
- Hindistan cevizi
Üzeri için;
- Bütün fındık
Nasıl Yapılır?
- Tencereye alınan irmik, şeker ve portakal suyu çırpma teliyle karıştırılıp, ocakta orta ateşte kaynayıp, kıvam alıncaya kadar pişirilip, hızlıca soğuması için ayrı bir kaseye alınıp üzeri kapalı soğumaya bırakılır.
- Tamamen soğuyan irmikli muhallebi den cevizden daha küçük parçalar kopartılıp yuvarlak şekiller verelim.
- Hindistan cevizine bulanıp, üzerine bir bütün fındık bastırılıp dolapta 2 saat dinlendirilip servis edilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder