Malzemeler
- ️1 su bardak ılık süt (220ml)
- ️1 su bardak ılık su
- ️Yarım su bardağı sıvı yağ️
- 2 paket kuru maya
- ️2 yumurta (Sadece beyazı,sarısı üzeri için)
- ️1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kg un
Harcı:
- ️400 gram beyaz peynir
- Biraz maydanoz
- ️2 adet domates
- 2 yeşil sivri biber (Dilimlenmiş)
Nasıl Yapılır?
- Ilık süt,su,sıvı yağı bir kaba alıp kuru maya, yumurta akı,şeker,tuzu ekleyip 3 dakika kadar karıştırın.
- 200 gram unu da ekleyip yoğurun.
- Kalan unu içine yavaş yavaş ekleyin ve 2 saat dinlenmeye bırakın.
- Harcı için,peynir ile maydanozu karıştırın.
- Kabarmış hamuru unlu zemine alın ve toplar halinde yuvarlayın.
- Oklava ile yuvarlak şeklinde açın.
- Sağ ve sol taraflarını yukarıdan aşağıya doğru bıçakla kesin.
- Ortasına yukardan aşağı doğru peyniri yayın.
- 2 adet domates ve 2 adet biber yerleştirin.
- Sağ tarafı sola doğru katlayın ve sol tarafı sağ tarafa doğru katlayın.
- Uçları birbirine bastırın. Tekrar 30 dak. Mayalanmaya bırakın.
- Şimdi üzerine yumurta sarısı sürün.
- 200°’de yaklaşık 30dk pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder