Malzemeler
- 1 paket margarin veya tereyağı
- 1,5 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı nişasta
- 1 adet yumurta
- 1 adet limon rendesi
- 1 adet vanilya
- 1 adet kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Üzerine
- Damla çikolata
Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığında margarin veya tereyağı karıştırma kabına alınır.
- Un hariç tüm malzemeler eklenir,iyice yoğrulur.
- En son aldığı kadar un eklenerek kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan hamur hazırlanır.
- Tepsiye yağlı kağıt serilir,hamurdan cevizden küçük parçalar koparılıp altı adet damla çikolata batırılır.
- Tüm hamur bitene kadar devam edilir.
- Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kızarana kadar pişirilir.
- Soğuduktan sonra servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder