5 Şubat 2023 Pazar

Ağızda Dağılan Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 paket margarin veya tereyağı
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet limon rendesi
  • 1 adet vanilya
  • 1 adet kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Üzerine

  • Damla çikolata

    Nasıl Yapılır?

  • Oda sıcaklığında margarin veya tereyağı karıştırma kabına alınır.
  • Un hariç tüm malzemeler eklenir,iyice yoğrulur.
  • En son aldığı kadar un eklenerek kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan hamur hazırlanır.
  • Tepsiye yağlı kağıt serilir,hamurdan cevizden küçük parçalar koparılıp altı adet damla çikolata batırılır.
  • Tüm hamur bitene kadar devam edilir.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kızarana kadar pişirilir.
  • Soğuduktan sonra servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder