Malzemeler
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 1/3 çay bardağı zeytinyağ ya da sıvı yağ
- 10-11 su bardağı kaynar su
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet küçük patates
- 2 diş küçük sarımsak
- Yarımşar çay kaşığı karabiber, kimyon
- 1,5 çay kaşığı zerdeçal
- 1 orta boy limon suyu
- Tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağ (En son içine eritip, ekliyoruz)
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğanlarımızı yemeklik doğrayalım. Diğer sebzelerimizi de rendeleyelim.
- Bir tencereye zeytinyağını alalım ve hazırlamış olduğumuz bütün sebzeleri ekleyelim ve 3-4 dakika orta ateşte kavuralım.
- Daha sonra yıkayıp, süzdüğümüz kırmızı mercimeği de ekleyip, birkaç dakika daha kavuralım.
- Bu işlemden sonra içine suyunuzu ekleyelim ve mercimekler yumuşayana kadar pişirelim.
- Mercimekler yumuşayınca çorbamız blenderdan çekelim ve tekrar ocağa alalım ve kaynatalım.
- Kaynar haldeyken içine baharatlarını ve limon suyunu ekleyelim.
- Birkaç dakika daha kaynatıp, ocaktan indirelim. Kıvamını kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
- En son çorbamızın üzerine eriştiğimiz tereyağını ekleyelim ve karıştıralım. Çorbamız hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder