9 Şubat 2023 Perşembe

Lahmacun Tarifi

 

Malzemeler

  • 600 gram kıyma
  • 4-5 adet kapya biber
  • 4-5 adet yeşil biber
  • 5 adet domates
  • 4-5 adet soğan
  • 1 baş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1.5 yemek kaşığı isot
  • Tuz

Hamur için;

  • 1 kilo un
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tuz

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle robottan soğan, sarımsak, domates maydanoz kırmızı ve yeşil biberleri çekelim. İncecik olsun.
  • Yağını ve baharatlarını ekleyip güzelcene yoğuralım.
  • İçimizi hazırladıktan sonra hamuruna geçebiliriz.
  • Un, su ,süt,tuz bir kaba alınıp yoğurulur poğaça hamurundan biraz sert kıvamda olmalı.
  • Yoğurduğumuz hamuru bezeler halinde 15 dakika dinlendirilir.
  • Hamuru açabildiğiniz kadar ince açın üstüne iç harcını serin.
  • Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 7 dakika tutup altını da teflon tavada kızartabilirsiniz, ben çok olduğu için pratik olması açısından üstü için fırını altı için teflon tavayı kullandım.
  • Yani 7 dakika fırında tuttum daha sonra çıkartıp 3 dakikada yüksek ateş ocakta 3 dakika altını kızartıp aldım.
  • Deneyen herkese afiyet olsun şimdiden 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder