9 Şubat 2023 Perşembe

Yoğurtlu Ispanak Kavurması Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 kg ıspanak
  • 1 tane soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz

Yoğurt için;

  • 2 diş sarımsak
  • 2-3 yemek kaşığı yoğurt
  • Tuz

    Nasıl Yapılır?

  • Ispanakları temizleyip, sirkeli suda 15 dk bekletin daha sonra yıkayın.
  • Suyu süzüldükten sonra çok ince olmayacak şekilde doğrayın.
  • Zeytinyağı tencereye alın, soğanı küp küp doğrayıp üzerine ekleyin.
  • Hafif pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Doğradığınız ıspanakları da ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Ispanaklar suyunu salıp tekrar çekince tuzunu ekleyip karıştırıp kapatın.
  • Sarımsağı ezip derin bir kaba alın.
  • Üzerine yoğurt ve tuzu ekleyip biraz su ile ezin.
  • Ilımış olan ıspanakların üzerine yoğurdu gezdirin. Servis edin.
  • Dilerseniz üzerine tereyağda pulbiber kızdırıp dökebilirsiniz.
  • Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder