Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı keten tohumu
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
- 1 tatlı kaşığına yakın tuz
Nasıl Yapılır?
- Geniş bir kaba önce yumurtayı alıp çatalla çırpıyoruz.
- Üzerine yoğurdu ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
- Unu yavaş yavaş ilave ediyoruz, yoğurdun sululuğuna göre un miktarı değişebilir.
- Yumuşak bir hamur yapmalıyız.
- Unla birlikte diğer malzemeleri de ekleyip hamuru hazır hale getiriyoruz.
- Ben önce çatal veya kaşıkla karıştırıyorum, artık karıştırmakta zorlandığım zaman yoğurmaya geçiyorum.
- Zaten uzun süre yoğurulacak bir hamur değil.
- Toparladığımız hamuru 3 parçaya bölüyoruz, benim her bir bezem 200 gram civarı çıktı.
- Tek tek un ve oklava yardımıyla bezeleri açıyoruz.
- Çok ince olacak şekilde açmıyoruz, kalınlığını fotoğrafta inceleyebilirsiniz.
- Hamur üzerindeki ve altındaki fazla unu elimizle süpürelim.
- Pizza kesici veya bıçakla açtığımız hamuru kesiyoruz.
- Isınmış yağda önlü arkalı kızartıyoruz.
- Yağınızın çok derin olmasına gerek yok.
- Peçete koyduğumuz tabağa pişenleri alıyoruz.Servise hazır, afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder