5 Şubat 2023 Pazar

Yağ Çekmeyen Yoğurtlu Pişi Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı keten tohumu
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 tatlı kaşığına yakın tuz

    Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kaba önce yumurtayı alıp çatalla çırpıyoruz.
  • Üzerine yoğurdu ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  • Unu yavaş yavaş ilave ediyoruz, yoğurdun sululuğuna göre un miktarı değişebilir.
  • Yumuşak bir hamur yapmalıyız.
  • Unla birlikte diğer malzemeleri de ekleyip hamuru hazır hale getiriyoruz.
  • Ben önce çatal veya kaşıkla karıştırıyorum, artık karıştırmakta zorlandığım zaman yoğurmaya geçiyorum.
  • Zaten uzun süre yoğurulacak bir hamur değil.
  • Toparladığımız hamuru 3 parçaya bölüyoruz, benim her bir bezem 200 gram civarı çıktı.
  • Tek tek un ve oklava yardımıyla bezeleri açıyoruz.
  • Çok ince olacak şekilde açmıyoruz, kalınlığını fotoğrafta inceleyebilirsiniz.
  • Hamur üzerindeki ve altındaki fazla unu elimizle süpürelim.
  • Pizza kesici veya bıçakla açtığımız hamuru kesiyoruz.
  • Isınmış yağda önlü arkalı kızartıyoruz.
  • Yağınızın çok derin olmasına gerek yok.
  • Peçete koyduğumuz tabağa pişenleri alıyoruz.Servise hazır, afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder