Malzemeler
- 4 su bardağı süt (800ml)
- 200 ml krema
- 4 yemek kaşığı tozşeker (80gr)
- 4 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 70 gram beyaz çikolata 1 paket vanilya şekeri
- Yarım su bardağı hindistan cevizi
Nasıl Yapılır?
- Süt,un,şeker ve yumurta sarısını tencereye alıp iyice karıştırıp ocağa alıyoruz ve sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
- Göz göz olmaya başlayınca ocaktan alıyoruz.
- Beyaz çikolata ve vanilya şekerini ilave edip çikolata eriyen kadar karıştırıyoruz.
- Sıvı kremayı ilave edip blendırla karıştırıyoruz.
- En son hindistan cevizini ilave edip servis bardaklarına paylaştırıyoruz.
- En az 2 saat buzdolabında bekletip üzerlerine hindistan cevizi serpiştirip servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder