Malzemeler
Hamuru için
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı dolusu tereyağı
- Yarım çay bardağı+1 yemek kaşığı şeker
- 1 yumurta beyazı
- Yarım maya
- 5, 5,5 su bardağı un (Kontrollü)
İçi için
- 1,5 su bardağı tahin
- Çeyrek çay bardağı tereyağ (Eritilmiş)
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
Üzeri için
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı pekmez
- Ceviz
- Susam
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamuru yapalım. Tüm hamur malzemelerini yoğurma kabına alalım.
- Üzerine kontrollü unu ekleyip yoğuralım ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurun üzerini kapatıp mayalanmaya bırakalım.
- Tahini şekeri ve tereyağını bir kaba alıp karıştıralım.
- Mayalanan hamuru tezgaha alalım hamuru dört eşit parçaya bölelim.
- Bir parçayı alıp merdane ile açalım açtığımız hamurun üzerine tahinli karışımı her tarafına gelecek şekilde sürelim.
- Hamuru çekiştirerek saralım diğer hamurları da aynı şekilde açıp saralım.
- İlk sardığımız hamuru alıp esneterek açalım. Elimizle yuvarlayalım.
- Hamur tam açıldığında elimizle çevirerek saralım.
- Sardığımız hamuru yağlı kağıt serilmiş tepsiye alalım.
- Sardığımız çörek hamurlarını 25 dakika tepside dinlendirelim ( ben ılık fırında dinlendirdim)
- Dinlenen hamuru önceden ısıtılmış 180 derece fırına atalım nar gibi kızarmış çöreği fırından alalım.
- İlk sıcaklığı geçen çöreği servis edebilirsiniz deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun 💗
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder