2 Şubat 2023 Perşembe

Pastane Usulü Tahinli Çörek Tarifi

 

Malzemeler

Hamuru için

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tereyağı
  • Yarım çay bardağı+1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta beyazı
  • Yarım maya
  • 5, 5,5 su bardağı un (Kontrollü)

İçi için

  • 1,5 su bardağı tahin
  • Çeyrek çay bardağı tereyağ (Eritilmiş)
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • Ceviz
  • Susam

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle hamuru yapalım. Tüm hamur malzemelerini yoğurma kabına alalım.
  • Üzerine kontrollü unu ekleyip yoğuralım ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamurun üzerini kapatıp mayalanmaya bırakalım.
  • Tahini şekeri ve tereyağını bir kaba alıp karıştıralım.
  • Mayalanan hamuru tezgaha alalım hamuru dört eşit parçaya bölelim.
  • Bir parçayı alıp merdane ile açalım açtığımız hamurun üzerine tahinli karışımı her tarafına gelecek şekilde sürelim.
  • Hamuru çekiştirerek saralım diğer hamurları da aynı şekilde açıp saralım.
  • İlk sardığımız hamuru alıp esneterek açalım. Elimizle yuvarlayalım.
  • Hamur tam açıldığında elimizle çevirerek saralım.
  • Sardığımız hamuru yağlı kağıt serilmiş tepsiye alalım.
  • Sardığımız çörek hamurlarını 25 dakika tepside dinlendirelim ( ben ılık fırında dinlendirdim)
  • Dinlenen hamuru önceden ısıtılmış 180 derece fırına atalım nar gibi kızarmış çöreği fırından alalım.
  • İlk sıcaklığı geçen çöreği servis edebilirsiniz deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun 💗

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder