Malzemeler
- 1,5 çay bardağı ılık süt
- 1.5 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 çay bardağı ılık su
- 5 su bardağı glutensiz schar mix b un
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı silme tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yarım demet dere otu
Üzerine :
- Yumurta sarısı
- Biraz sıvı yağ
- Susam
İç malzemeleri :
- Lor peyniri veya peynir
- 1 su bardağı kaşar rendesi
- İsteğe bağlı maydanoz
Nasıl Yapılır?
- Süt, şeker ve 1 paket instant mayayı küçük bir kapta birleştirip kabarmasını bekleyelim.
- Daha sonra un ile buluşturup diğer malzemeleride ekleyip yoğuralım.
- Yaklaşık bir saat mayalandıktan sonra tekrar yoğuralım.
- 20 tane eşit büyüklükte mandalina ölçüsünde beze yapalım.
- Elimizi ve tezgahı hafif yağlayarak bezeleri el yardımıyla açalım iç malzeme koyarak kapatalım.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim daha sonra üzerlerine sıvı yağ ile açtığımız yumurta sarısını sürelim.
- İsteğe bağlı üzerine susam ekebilirsiniz.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dk pişirelim.
- Çıkınca üzerini bezle örtüp dinlendirelim.
Soğuduğunda buzdolabı poşeti ile poşetlere ayırıp buzluğa kaldırabilir.
Tüketileceği zaman geceden dışarda bırakarak sabaha ilk gün ki gibi tüketebilirsiniz veya mikro dalgaya dayanaklı poşete koyarak aynı gün çıkarıp ısıtabilirsiniz. Yumuşacık kalacaktır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder