2 Şubat 2023 Perşembe

Dışı Çıtır İçi Sulu Çi Börek Tarifi

 

Malzemeler

Hamuru için;

  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

İç harcı için;

  • 250 gram kıyma
  • 1-2 adet kuru soğan
  • Karabiber
  • Tuz

    Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak hamurunu hazırlayalım.
  • Bir kaba 3 su bardağı unu ilave edelim ,üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve karıştıralım.
  • Ortasına çukur açıp 1 yemek kaşığı sirke,2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 su bardağı ılık su ilave edelim.
  • Ele yapışmayan orta sertlikte hamur yoğuralım.
  • Hamurun üstünü temiz bir bez ile örtelim ve iç hazırlamaya geçelim.
  • Kıymayı bir kaba alalım,üzerine robottan çektirdiğimiz kuru soğanları ilave edelim,tuz ve karabiber. Hepsini güzelce karıştıralım.
  • Hamurun 10-15 dakika dinlenmesi yeterli.
  • Hamuru eşit ceviz büyüklüğünden biraz daha büyük parçalara bölelim.
  • Tezgahta hamuru açalım ,yarısına iç harcından az alıp ince bir tabaka halinde kıymayı yayalım,hamur işe üstünü kapatıp kenarları çatalla bastıralım.
  • Kızgın yağda arkalı önlü kızartalım. Sıcak servis edelim.
  • Bu ölçülerden 18-20 adet çıkıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder