9 Şubat 2023 Perşembe

Duble Sosuyla Her Yeri Islak Kek Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Sosu için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao

    Nasıl Yapılır?

  • Çırpma kabına yumurta ve şekeri alalım. Köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
  • Üzerine sıvı yağı ve sütü ekleyelim, karıştıralım.
  • Unu, kakaoyu, kabartma tozu ve vanilyayi eleyerek ekleyelim. Son kez çırpalım.
  • Yağlanmış borcama veya kalıba hamuru dökelim ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dk pişirelim.
  • Piştikten sonra fırından alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Sosu için sütü, sıvı yağı, şekeri ve kakaoyu alarak güzelce çırpalım.
  • Kaynamaya bırakalım. Güzelce kaynayan sosu ocaktan alalım. Oda sıcaklığına gelmesi için bırakalım.
  • Soğuyan keki dilimleyelim ve sosou dökelim.
  • Sosunu çeken keki süsleyerek servis edelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder