Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Sosu için;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
Nasıl Yapılır?
- Çırpma kabına yumurta ve şekeri alalım. Köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
- Üzerine sıvı yağı ve sütü ekleyelim, karıştıralım.
- Unu, kakaoyu, kabartma tozu ve vanilyayi eleyerek ekleyelim. Son kez çırpalım.
- Yağlanmış borcama veya kalıba hamuru dökelim ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dk pişirelim.
- Piştikten sonra fırından alalım ve soğumaya bırakalım.
- Sosu için sütü, sıvı yağı, şekeri ve kakaoyu alarak güzelce çırpalım.
- Kaynamaya bırakalım. Güzelce kaynayan sosu ocaktan alalım. Oda sıcaklığına gelmesi için bırakalım.
- Soğuyan keki dilimleyelim ve sosou dökelim.
- Sosunu çeken keki süsleyerek servis edelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder