9 Şubat 2023 Perşembe

Tuzda Somon Balığı Tarifi

 

Malzemeler

  • 750 gram somon balığı

Sosu için

  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşık kırmızı toz biber
  • 2 dilim soğan
  • Yarım limon suyu
  • 2 yemek kaşığı hardal
  • 1-2 biberiye
  • 2 dal dereotu

Üzerini kapatmak için

  • Dilimlenmiş soğan
  • Kırmızı biber
  • Dilimlenmiş limon
  • Biberiye ve dereotu

Tuz hamuru için

  • 2,5 kilo tuz
  • 3 yumurta beyazı

    Nasıl Yapılır?

  • Sarımsak,kırmızı toz biber, soğan,hardal ,limon suyu,biberiye ve dereotunu birlikte eziyoruz.
  • Sosumuzu somon balığımıza furça ile sürüyoruz.
  • Tuz ve yumurta akımızı karıştırıp hamur haline getiriyoruz.
  • Bir kısmını fırın tepsisine yerleştiriyoruz üstüne balığımızı koyup üstünü sebzelerimizle kapatıp kalan tuzumuzu üstüne seriyoruz.
  • 180 derecede 45 dakika pişiriyoruz.
  • Lokum gibi somon balığını servis etmek için tuzumuzu çekiç yardımıyla kırıyoruz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder