Malzemeler
- 750 gram somon balığı
Sosu için
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşık kırmızı toz biber
- 2 dilim soğan
- Yarım limon suyu
- 2 yemek kaşığı hardal
- 1-2 biberiye
- 2 dal dereotu
Üzerini kapatmak için
- Dilimlenmiş soğan
- Kırmızı biber
- Dilimlenmiş limon
- Biberiye ve dereotu
Tuz hamuru için
- 2,5 kilo tuz
- 3 yumurta beyazı
Nasıl Yapılır?
- Sarımsak,kırmızı toz biber, soğan,hardal ,limon suyu,biberiye ve dereotunu birlikte eziyoruz.
- Sosumuzu somon balığımıza furça ile sürüyoruz.
- Tuz ve yumurta akımızı karıştırıp hamur haline getiriyoruz.
- Bir kısmını fırın tepsisine yerleştiriyoruz üstüne balığımızı koyup üstünü sebzelerimizle kapatıp kalan tuzumuzu üstüne seriyoruz.
- 180 derecede 45 dakika pişiriyoruz.
- Lokum gibi somon balığını servis etmek için tuzumuzu çekiç yardımıyla kırıyoruz afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder