2 Şubat 2023 Perşembe

Elmalı Havuçlu Kurabiye (Lezzetine Bayılacaksınız) Tarifi

 

Malzemeler

  • 150 gram margarin veya tereyağı
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (azar azar ekleyin yumuşak bir hamur olacak)

İç harcı için;

  • 2 havuç rendesi
  • 2 elma rendesi
  • 1 çay bardağı fındık içi
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 tepeli çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı toz zencefil

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

    Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak iç harçtan başlayalım. Uygun bir tavaya gerekli malzemeleri ekleyip karıştıralım ve ilk başta suyunu salıp ardından tamamen suyunu çekene kadar orta ateşte karıştırarak pişirelim ve ocaktan alalım soğusun.
  • Hamurumuz için yoğurma kabına un dışındaki malzemeleri ekleyip karıştıralım. Üzerine azar azar un ilave edip ele yapışmayan bir hamur hazırlayalım artık başlayabiliriz.
  • İki yağlı kağıt arasına hamurdan iri bir parça alıp merdane yardımıyla ince açalım ufak ağızlı bir bardak ile (kahve su bardağı kullandım) yuvarlak şekiller çıkartalım.
  • Üzerlerine tepeli tepeli olacak şekilde iç harçtan koyup yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim üzeri için yine hamuru açalım yuvarlaklar çıkartalım.
  • Tam ortalarından bıçakla (+) şeklinde kesik atalım ve üzerlerine kapatalım etrafından hafif bastırarak sabitleyin.
  • 180 derece ısınmış fırında renk alana kadar pişirelim fırından aldıktan sonra üzerine pudra şekeri serpelim afiyet olsun.
  • Not:

    1-Kesinlikle iyi ısınmış fırına koyalım kurabiyeleri.

    2-Tam ısınmamış fırında hamur yayılır.

    3-Çok kalın yapmamaya ve dışı güzel renk alana dek pişirmeye özen gösterelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder