2 Şubat 2023 Perşembe

Pamuk Pasta Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 adet büyük boy yumurta (Küçükse 4 kullanın)
  • 3 kahve fincanı toz şeker
  • 3 kahve fincanı un (Tepeleme)
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Keki ıslatmak için

  • 1 su bardağı süt (250 ml)

Üzeri için

  • 1 paket çikolata sos
  • 2 su bardağı süt (200 ml lik bardak kullandım)

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yumurta ve toz şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
  • Daha sonra süt sıvı yağ ve kakaoyu ekliyoruz iyice karıştırıp daha sonra kabartma tozu vanilya ve unu eleyerek ekliyoruz.
  • Sıvı yağ ile yağlanmış kare borcama döküyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece de pişiriyoruz.
  • Kekimiz çıktıktan sonra her tarafına eşit gelecek şekilde süt ile ıslatıyoruz.
  • Bu arada çikolata sosu 2 su bardağı sütle hazırlıyoruz. Çikolata sosumuzu sürekli karıştırarak soğutuyoruz.
  • İlk sıcaklığı çıktıktan sonra pastamızın üzerine eşit bir şekilde yayıyoruz. Ben hiçbir şekilde spatula kullanmadım.
  • Borcamı ileri geri sağ sol yaparak yaydım,.
  • Üzeri için bir kase hindistan cevizine,1 yemek kaşığı kakao ekleyip iyice karıştırdım,fazla kakakoyu eledim.
  • Daha sonra pastanın tamamını kaplayacak şekilde serptim deneyecek olanlara afiyet olsun.
  • ***çikolata sos,toz halinde evde pişirilerek yapılan sostan.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder