Malzemeler
- 3 adet büyük boy yumurta (Küçükse 4 kullanın)
- 3 kahve fincanı toz şeker
- 3 kahve fincanı un (Tepeleme)
- 1 kahve fincanı süt
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Keki ıslatmak için
- 1 su bardağı süt (250 ml)
Üzeri için
- 1 paket çikolata sos
- 2 su bardağı süt (200 ml lik bardak kullandım)
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurta ve toz şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra süt sıvı yağ ve kakaoyu ekliyoruz iyice karıştırıp daha sonra kabartma tozu vanilya ve unu eleyerek ekliyoruz.
- Sıvı yağ ile yağlanmış kare borcama döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170 derece de pişiriyoruz.
- Kekimiz çıktıktan sonra her tarafına eşit gelecek şekilde süt ile ıslatıyoruz.
- Bu arada çikolata sosu 2 su bardağı sütle hazırlıyoruz. Çikolata sosumuzu sürekli karıştırarak soğutuyoruz.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra pastamızın üzerine eşit bir şekilde yayıyoruz. Ben hiçbir şekilde spatula kullanmadım.
- Borcamı ileri geri sağ sol yaparak yaydım,.
- Üzeri için bir kase hindistan cevizine,1 yemek kaşığı kakao ekleyip iyice karıştırdım,fazla kakakoyu eledim.
- Daha sonra pastanın tamamını kaplayacak şekilde serptim deneyecek olanlara afiyet olsun.
***çikolata sos,toz halinde evde pişirilerek yapılan sostan.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder