Malzemeler
- 1 baş soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 2 kase dolusu yoğurt
- 1 litre su
- 2 su bardağı dolusu erişte
- 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
- 1 yemek kaşığı nane
- Sıvıyağ ve tereyağ
Nasıl Yapılır?
- Tencereye iki yemek kaşığı dolusu tereyağ alınır. Biraz da sıvı yağ eklenir bir soğan küçük küçük doğranır pembeleşene kadar kavrulur.
- Sonra nanesi eklenir ve su eklenir daha sonra iki bardak dolusu erişte eklenir erişteler yumuşayana kadar kaynatılır bir kapta yoğurt çırpılır.
- Kaynayan sudan yoğurda yavaş yavaş eklenerek yoğurdun ısısı ayarlanır kesilmemesi için sonra yapılan yoğurt karışımı çorbaya eklenir.
- Bu sırada sürekli çorba karıştırılır kaynayana kadar kaynadıktan sonra tuzu eklenir. Dövülmüş sarımsağı eklenir.
- Üzerine tereyağında nane kızdırılarak dökülür, afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder