15 Şubat 2023 Çarşamba

Erzincan Çorbası Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 baş soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 2 kase dolusu yoğurt
  • 1 litre su
  • 2 su bardağı dolusu erişte
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
  • 1 yemek kaşığı nane
  • Sıvıyağ ve tereyağ 

    Nasıl Yapılır?

  • Tencereye iki yemek kaşığı dolusu tereyağ alınır. Biraz da sıvı yağ eklenir bir soğan küçük küçük doğranır pembeleşene kadar kavrulur.
  • Sonra nanesi eklenir ve su eklenir daha sonra iki bardak dolusu erişte eklenir erişteler yumuşayana kadar kaynatılır bir kapta yoğurt çırpılır.
  • Kaynayan sudan yoğurda yavaş yavaş eklenerek yoğurdun ısısı ayarlanır kesilmemesi için sonra yapılan yoğurt karışımı çorbaya eklenir.
  • Bu sırada sürekli çorba karıştırılır kaynayana kadar kaynadıktan sonra tuzu eklenir. Dövülmüş sarımsağı eklenir.
  • Üzerine tereyağında nane kızdırılarak dökülür, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder