Malzemeler
- 600 gram küçük doğranmış tavuk göğüs
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet soğan (küçük doğranmış)
- 2 adet yeşil biber ( küçük doğranmış)
- 1 adet kapya biber ( küçük doğranmış)
- 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 kaç yemek kaşığı soya sosu
Püre için;
- 3- 4 tane orta boy patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı dolusu tuz
Üzeri için:
- Rendelenmiş kaşar
Nasıl Yapılır?
- Tavukları kendi suyunu verip geri çekene kadar pişiriyoruz.
- Sıvı yağ,soğan, kapya biber ve yeşil biberi ekleyip kavuruyoruz.
- Salça ,karabiber, tuz ekleyip biraz daha kavurduktan sonra,çok az su ekliyoruz.Karıştırıp biraz pişiriyoruz.
- Son olarak soya sosu ekleyip beş dakika daha pişirip altını kapatıyoruz.
- Haşladığınız patatesleri soyuyoruz ve iyice eziyoruz.
- Sonra süt, karabiber, tuz ve tereyağını ekliyoruz.
- Kıvamını alana kadar püre haline getiriyoruz.
- Güveç kaplarının yarısına gelecek şekilde püreleri koyuyoruz.
- Üzerine tavuklu karışımımızı koyuyoruz ve 200 derecede fırına veriyoruz.
- Fırından çıkarmaya yakın üzerine kaşar peyniri serpip, tekrar fırına gönderiyoruz.
- Kaşar peyniri kızarınca fırından çıkarıyoruz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder