15 Şubat 2023 Çarşamba

Güveçte Püreli Tavuk Tarifi

 

Malzemeler

  • 600 gram küçük doğranmış tavuk göğüs
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet soğan (küçük doğranmış)
  • 2 adet yeşil biber ( küçük doğranmış)
  • 1 adet kapya biber ( küçük doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 kaç yemek kaşığı soya sosu

Püre için;

  • 3- 4 tane orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı dolusu tuz

Üzeri için:

  • Rendelenmiş kaşar

    Nasıl Yapılır?

  • Tavukları kendi suyunu verip geri çekene kadar pişiriyoruz.
  • Sıvı yağ,soğan, kapya biber ve yeşil biberi ekleyip kavuruyoruz.
  • Salça ,karabiber, tuz ekleyip biraz daha kavurduktan sonra,çok az su ekliyoruz.Karıştırıp biraz pişiriyoruz.
  • Son olarak soya sosu ekleyip beş dakika daha pişirip altını kapatıyoruz.
  • Haşladığınız patatesleri soyuyoruz ve iyice eziyoruz.
  • Sonra süt, karabiber, tuz ve tereyağını ekliyoruz.
  • Kıvamını alana kadar püre haline getiriyoruz.
  • Güveç kaplarının yarısına gelecek şekilde püreleri koyuyoruz.
  • Üzerine tavuklu karışımımızı koyuyoruz ve 200 derecede fırına veriyoruz.
  • Fırından çıkarmaya yakın üzerine kaşar peyniri serpip, tekrar fırına gönderiyoruz.
  • Kaşar peyniri kızarınca fırından çıkarıyoruz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder