Malzemeler
- 4 adet orta kalınlıkta pırasa
- 1 çay bardağı kuru domates
- 1/2 (yarım) limonun suyu
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 5-6 dal dereotu
- 1 çay bardağı su
Nasıl Yapılır?
- Önce üzerine çıkacak kadar sıcak su ile domates kurusunu ıslattım.
- Pırasaları verev olarak bir parmak genişliğinde doğradım.
- Yaklaşık 10 dakika kadar sıcak suda beklettiğim domates kurularını küçük küçük doğradım.
- Yemeği pişireceğim tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağını ekledim.
- Üzerine domates kurusunu ekledim. Tencereyi sallayarak, zeytinyağının hem tencerenin, hem de domates kurularının her yerine bulaşmasını sağladım.
- Pırasayı ekledim, üzerlerine toz şekeri serptim. Yarım limon suyunu yemeğe ekledim.
- Nar ekşisini, suyu ve tuzu ilave ettim. Tencerenin kapağını kapattım ve ocağa aldım.
- Kaynayana kadar harlı ateşte, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte, pırasa yumuşayan kadar pişirdim. (yaklaşık 25 dakika) Soğuk çok daha lezzetli oluyor. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder