4 Şubat 2023 Cumartesi

Nar Ekşili Ve Kuru Domatesli Zeytinyağlı Pırasa Tarifi

 

Malzemeler

  • 4 adet orta kalınlıkta pırasa
  • 1 çay bardağı kuru domates
  • 1/2 (yarım) limonun suyu
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 5-6 dal dereotu
  • 1 çay bardağı su

    Nasıl Yapılır?

  • Önce üzerine çıkacak kadar sıcak su ile domates kurusunu ıslattım.
  • Pırasaları verev olarak bir parmak genişliğinde doğradım.
  • Yaklaşık 10 dakika kadar sıcak suda beklettiğim domates kurularını küçük küçük doğradım.
  • Yemeği pişireceğim tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağını ekledim.
  • Üzerine domates kurusunu ekledim. Tencereyi sallayarak, zeytinyağının hem tencerenin, hem de domates kurularının her yerine bulaşmasını sağladım.
  • Pırasayı ekledim, üzerlerine toz şekeri serptim. Yarım limon suyunu yemeğe ekledim.
  • Nar ekşisini, suyu ve tuzu ilave ettim. Tencerenin kapağını kapattım ve ocağa aldım.
  • Kaynayana kadar harlı ateşte, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte, pırasa yumuşayan kadar pişirdim. (yaklaşık 25 dakika) Soğuk çok daha lezzetli oluyor. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder