Malzemeler
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 2 su bardağı kaynar su
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı isot
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 3-4 dal taze soğan (isteğe bağlı)
- 3-4 dal maydanoz (isteğe bağlı)
Nasıl Yapılır?
- Bulguru bir kapta üzerine suyunu dökerek on dakika bekletip yumuşatıyoruz.
- Soğan ve sarımsağı parçalAyıcıdan geçirip suyunu sıkıyoruz.
- Bulguru genişçe bir kaba alalım. Üzerine soğan ve diğer malzemeleri koyalım.
- Önce kaşıkla karıştıralım. Tüm malzemeleri birbiriyle harmanlıyoruz.
- Genç arkadaşlarım evinizde blendır var ise yukarı aşağı bastırarak çekelim. Kaşıklada karıştıralım. Her yeri eşit oranda çekilsin.
- Blendır yoksa elimizle on dakika tepsiye bastırarak yoğuralım. Bulgur yumuşak olduğu için çabucak macun kıvamını alacak.
- Bu sırada dilerseniz içerisine ufak ufak doğradığınız soğan ve maydanozu katıp karıştıralım.
- Küçük parçalar halinde avucumuzun içinde sıkım yapalım. Çiğköftemiz hazır. Marul eşliğinde servis yapabiliriz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder