4 Şubat 2023 Cumartesi

Fırında Soslu Karnabahar Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 orta boy karnabahar
  • 1 kase yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 tepeli yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tepeli çay kaşığı tuz (baharatları dilediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz)

Üzeri için;

  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

    Nasıl Yapılır?

  • Karnabaharı küçük parçalara ayırarak yıkayın ve kaynamış tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın.
  • Karıştırma kabına yoğurt, sıvı yağ, yumurta, un ve baharatları alıp karıştırın.
  • Haşlanan karnabaharlar büyük parçalar halinde ise sosu daha iyi çekebilmesi için küçültün ve soğuduktan sonra hazırladığınız sosun üzerine dökün. Sosun kesilmemesi için karnabahar soğumuş olmalı.
  • Bütün malzemeleri güzelce karıştırdıktan sonra fırın kabına alın ve alt üst 180 derecede yaklaşık 20 dakika pişirin.
  • Daha sonra üzerine kaşar peynirini ekleyin ve kızarana kadar pişirmeye devam edin.
  • Fırından çıkardıktan sonra birkaç dakika dinlendirin ve sıcak servis edin. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder