4 Şubat 2023 Cumartesi

Sarımsaklı Un Çorbası Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1.5 çay bardağı un
  • 5 – 6 su bardağı soğuk su
  • 1 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Tuz

Üzerine :

  • Nane
  • Tereyağı
  • Pulbiber

    Nasıl Yapılır?

  • Tencereye sıvı yağ ve tereyağ alınarak eritilir.
  • Üzerine un eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur.
  • Kavrulan unun üzerine karıştırarak su ilave edilir ve kaynamaya bırakılır.
  • Kaynamaya başlayınca rendelenen sarımsak ve baharatlar eklenerek karıştırılır.
  • Bir taşım kaynatılır ve kapatılır.
  • Ayrı bir tavada tereyağı, pulbiber ve nane kızdırılır. Üzerine gezdirilir.Dilerseniz benim gibi sadece nane ile servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder