Malzemeler
- 125 gram margarin yada tereyağ
- 1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kakao
- 3 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığındaki margarin yumurta ve sıvı yağı önce homojen olana kadar yoğuruyoruz.
- Ardından pudra şekerini ilave ediyoruz.
- Sonra yavaş yavaş un ekleyip yoğuruyoruz.
- Un miktarı cinsine göre değişir bardak bardak eklemekte fayda var.
- Vanilya ve kabartma tozu ekleyip çok az daha yoğurduktan sonra hamurun 1/3 ünü ayırıp kakaoyla iyice karışana kadar yoğuruyoruz.
- Kakaolu hamurdan 6 tane fındık büyüklüğünde hamur kopartıp yuvarlıyoruz.
- Sade olandan da 10 tane yuvarlayıp kakaolu ortada olacak şekilde etrafına 5 tane sade hamuru diziyoruz (çiçek şeklinde).
- Sonrasında kalan 5 kakaolu hamuru dizip etrafına yine kalan 5 sade hamuru çiçek şeklinde diziyoruz.
- Elimizle üzerine bastırıp yassı olacak şekilde düzlüyoruz.
- Sonrasında geniş ağızlı bir bardak yardımıyla yuvarlak bir şekil elde edip hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz.
- Hepsi bitince 160 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dk pişiriyoruz.
Nerdeyse her kurabiye gibi ilk çıkınca yumuşak olacak soğuyunca sertleşecek ve 1 bardak sütle afiyetle tüketilecek.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder