Malzemeler
- 3-4 adet yufka
Sosu için;
- 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sirke
İç harcı için;
- 350 gr peynir
- Çeyrek demet maydanoz
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
Nasıl Yapılır?
- Unlu sirkeli böreğimizin sosu için karıştırma kabına sıvı yağ, un ve sirkeyi alarak güzelce karıştıralım.
- İç harcı için kasede ezdiğimiz peynir ve ince doğradığımız maydanozu karıştıralım. Bu aşamada peynirinize göre tuz ekleyebilirsiniz.
- Tezgaha yufkalardan bir tanesini alalım, yarısına unlu sirkeli sostan sürelim.
- Diğer yarısını soslu kısmın üzerine kapatalım ve üzerini tekrar soslayalım.
- 2 Katlı yufkamızı 6 üçgen parça olacak şekilde keselim.
- Üçgenlerin geniş kısmına hazırladığımız peynirli iç harcından koyalım. Kenarlardan içe doğru katlayalım ve hafif sıkı olacak şekilde saralım. Diğer parçaları da aynı şekilde sarara rulo haline getirelim.
- Kalan yufkalara da sırasıyla aynı işlemleri uygulayalım.
- Hazırladığımız böreklerimizi pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim.
- Üzerlerine bir fırça yardımıyla bolca yumurta sarısı sürelim.
- Son olarak böreklerimizin üzerine çörekotu serpelim ve önceden ısıtılmış 180°C fırında, alt üst fansız ayarda yaklaşık 35 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda güzelce pişen ve ilk sıcaklığı çıkan çıtır böreklerimiz servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder