9 Şubat 2023 Perşembe

Unlu Sirkeli Börek Tarifi

 

Malzemeler

  • 3-4 adet yufka

Sosu için;

  • 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sirke

İç harcı için;

  • 350 gr peynir
  • Çeyrek demet maydanoz

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu

    Nasıl Yapılır?

  • Unlu sirkeli böreğimizin sosu için karıştırma kabına sıvı yağ, un ve sirkeyi alarak güzelce karıştıralım.
  • İç harcı için kasede ezdiğimiz peynir ve ince doğradığımız maydanozu karıştıralım. Bu aşamada peynirinize göre tuz ekleyebilirsiniz.
  • Tezgaha yufkalardan bir tanesini alalım, yarısına unlu sirkeli sostan sürelim.
  • Diğer yarısını soslu kısmın üzerine kapatalım ve üzerini tekrar soslayalım.
  • 2 Katlı yufkamızı 6 üçgen parça olacak şekilde keselim.
  • Üçgenlerin geniş kısmına hazırladığımız peynirli iç harcından koyalım. Kenarlardan içe doğru katlayalım ve hafif sıkı olacak şekilde saralım. Diğer parçaları da aynı şekilde sarara rulo haline getirelim.
  • Kalan yufkalara da sırasıyla aynı işlemleri uygulayalım.
  • Hazırladığımız böreklerimizi pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim.
  • Üzerlerine bir fırça yardımıyla bolca yumurta sarısı sürelim.
  • Son olarak böreklerimizin üzerine çörekotu serpelim ve önceden ısıtılmış 180°C fırında, alt üst fansız ayarda yaklaşık 35 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda güzelce pişen ve ilk sıcaklığı çıkan çıtır böreklerimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder