13 Şubat 2023 Pazartesi

Gül Tatlısı (Az Malzemeli) Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • Un

Üzeri için;

  • Fındık

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 ince dilim limon

Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbetini hazırlayalım ,şeker, su ve ince dilim limonu bir tencereye alıp kaynamaya başladıktan sonra 10 -15 dakika kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
  2. Sonra hamuru için tüm malzemeleri ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayalım.
  3. Hamurun altına 1 adet pişirme kagıdı serelim.Üzerinede 1 adet pişirme kagıdı koyup merdane yardımıyla açalım.
  4. Daha sonra üstteki pişirme kağıdını kaldırıp çay bardağı yardımıyla yuvarlak keselim.
  5. Daha sonra üç tane yuvarlak hamuru fotograftaki gibi uçları birbirinin üzerine gelecek şekilde dizelim. İki ucuna fındık yerleştirip saralım ve bıçakla ortasından keselim.Gül şeklini bu şekilde elde etmiş oluruz.
  6. Gül şekli verip fırına gönderelim.
  7. Tatlılar fırından çıkınca ilk sıcağının çıkmasını bekliyoruz ve soğumuş şerbetimizle buluşturuyoruz.
  8. 2-3 saat dinlendirip yemeye başlayabiliriz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder