Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- Un
Üzeri için;
- Fındık
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 ince dilim limon
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetini hazırlayalım ,şeker, su ve ince dilim limonu bir tencereye alıp kaynamaya başladıktan sonra 10 -15 dakika kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
- Sonra hamuru için tüm malzemeleri ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayalım.
- Hamurun altına 1 adet pişirme kagıdı serelim.Üzerinede 1 adet pişirme kagıdı koyup merdane yardımıyla açalım.
- Daha sonra üstteki pişirme kağıdını kaldırıp çay bardağı yardımıyla yuvarlak keselim.
- Daha sonra üç tane yuvarlak hamuru fotograftaki gibi uçları birbirinin üzerine gelecek şekilde dizelim. İki ucuna fındık yerleştirip saralım ve bıçakla ortasından keselim.Gül şeklini bu şekilde elde etmiş oluruz.
- Gül şekli verip fırına gönderelim.
- Tatlılar fırından çıkınca ilk sıcağının çıkmasını bekliyoruz ve soğumuş şerbetimizle buluşturuyoruz.
- 2-3 saat dinlendirip yemeye başlayabiliriz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder