Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ (100 ml)
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un (kontrollü olarak ekleyin)
İçi için;
- Kaşar peyniri rendesi
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Susam
- Çörekotu
Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına süt, sıvı yağ, yumurta, şeker, tuz ve kabartma tozunu ekleyelim ve karıştıralım.
- Üzerine unu kontrollü olarak ekleyip, güzelce yoğuralım.20 dk kadar dinlendirelim.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elimizle açalım ve içine kaşar peyniri rendesi koyalım.
- Hamuru ay şeklinde kapatalım ve kenarlarına çatal ile bastıralım.
- Fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim ve yumurta sarısı sürüp, susam, çörekotu serpip önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 20 dakika pişirelim.
- Piştikten sonra fırından alalım ve servis edelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder