Malzemeler
- 150 gr tereyağı yada margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta beyazı (sarıları üzerine ayrılacak)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı çörek otu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 4 buçuk su bardağı un
Üzerine;
- 2 adet yumurta sarısı
- Susam
Not; Arzuya göre yarım çay kaşığı tane anason şart değil ben sevdiğim için kullandım ️
Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına oda sıcaklığında tereyağı, sıvı yağ,yumurta beyazı,tuz, sirke, şeker, çörekotu ilave edip güzelce karıştırılır.
- Ardından kabartma tozu ve unu azar azar ekleyerek yoğrulur ,kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
- Hamur üç eşit parçaya bölünür üç eşit silindir yapılır, fotoğraftaki gibi parmak uçlarıyla üzeri, hamur kesici ile kenarları düzlenir.
- Bir cm kalınlığında bırakılır.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür.
- Hamuru kesme aparatı ile yada bıçak yardımıyla iki parmak kalınlığında dikkatlice kesilir.
- Kurabiye hamurlarını bıçak ucu ile alınıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
- Üzerlerine susam, anason serpilir.
- 180° fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 30 dk pişirilir.
Nefis gevrek kurabiyelerimiz hazır.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder