13 Şubat 2023 Pazartesi

Pastane Usulü Gevrek Tuzlu Kurabiye Tarifi

 

Malzemeler

  • 150 gr tereyağı yada margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta beyazı (sarıları üzerine ayrılacak)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 4 buçuk su bardağı un

Üzerine;

  • 2 adet yumurta sarısı
  • Susam

Not; Arzuya göre yarım çay kaşığı tane anason şart değil ben sevdiğim için kullandım ️

Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına oda sıcaklığında tereyağı, sıvı yağ,yumurta beyazı,tuz, sirke, şeker, çörekotu ilave edip güzelce karıştırılır.
  2. Ardından kabartma tozu ve unu azar azar ekleyerek yoğrulur ,kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
  3. Hamur üç eşit parçaya bölünür üç eşit silindir yapılır, fotoğraftaki gibi parmak uçlarıyla üzeri, hamur kesici ile kenarları düzlenir.
  4. Bir cm kalınlığında bırakılır.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürülür.
  6. Hamuru kesme aparatı ile yada bıçak yardımıyla iki parmak kalınlığında dikkatlice kesilir.
  7. Kurabiye hamurlarını bıçak ucu ile alınıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
  8. Üzerlerine susam, anason serpilir.
  9. 180° fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 30 dk pişirilir.

Nefis gevrek kurabiyelerimiz hazır.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder