Malzemeler
- 2 adet domates (orta boy)
- 1 adet salatalık
- 1 adet sivri biber
- 1 adet kuru soğan (kırmızı soğanda olabilir)
- 5 dal maydanoz yaprağı
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 silme çay kaşığı kuru nane
- 1 silme çay kaşığı sumak
- Yeteri kadar tuz
Nasıl Yapılır?
- Domates ve salatalığın kabuklarını soyun.
- Biberi ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın.
- Maydanoz hariç tüm sebzeleri teker teker önce boyuna incecik kesin ardından yan çevirip ince ince doğrayın.
- Önce doğradığınız domatesi süzgece alın ve suyunu süzün.
- Süzülen domates suyunu dökmeyin. Bir kaba alın, yapacağınız yemeklerde veya salatalarda kullanabilirsiniz.
- Maydanozu da incecik kıyın.
- Tüm sebzeler bir karıştırma kabına alın.
- Sos malzemelerini karıştırma kabına ekleyin ve salatayı ezmeden karıştırın.
- Servis için salatanın üzerine beyaz peynir, tulum peyniri, siyah zeytin, grissini ve ceviz parçaları ile süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder