9 Şubat 2023 Perşembe

Peynirli Yalancı Su Böreği Tarifi

 

Malzemeler

  • ️500 gram yufka
  • ️Üzerine serpmek için susam
  • ️Yağlamak için biraz tereyağ

️iç harcı:

  • ️400 gram beyaz peynir (2 büyük blok)
  • ️ufak bir demet maydanoz

️Sos için:

  • ️3 adet yumurta
  • ️2 su bardağı süt (yaklaşık 400ml)
  • ️1 su bardağı maden suyu (200ml)
  • ️Bir tutam tuz
  • ️Yarım çay bardağı sıvı yağ (80ml)

    Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak sosu ile başlıyoruz.
  • Bütün malzemeleri bir kaba alıp çırpıcı ile güzelce karıştırıyoruz.
  • İçi harcı için; beyaz peyniri ve ince kıyılmış maydanozu bir kaseye alın.
  • Çatalla ezin.
  • Yuvarlak bir fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın.
  • 2 yufkayı üst üste koyun ve 2 büyük kepçe sos üzerinde gezdirin.
  • Tekrar 2 yufka serin ve 2 kepçe sos gezdirin. Şimdi üzerine peynir serpin.
  • Tüm işlemi iki kez tekrarlayın.
  • Sonunda hamurun kenarlarını içe doğru katlayın ve kalan sosu üzerine yayın.
  • Dilerseniz böreği üzerine susam serpebilirsiniz.
  • 220 derecede yaklaşık 35 dakika alt ve üst ayarda pişirin. Lütfen kontrollü pişirin,her ocak farklıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder