Malzemeler
- ️500 gram yufka
- ️Üzerine serpmek için susam
- ️Yağlamak için biraz tereyağ
️iç harcı:
- ️400 gram beyaz peynir (2 büyük blok)
- ️ufak bir demet maydanoz
️Sos için:
- ️3 adet yumurta
- ️2 su bardağı süt (yaklaşık 400ml)
- ️1 su bardağı maden suyu (200ml)
- ️Bir tutam tuz
- ️Yarım çay bardağı sıvı yağ (80ml)
Nasıl Yapılır?
- İlk olarak sosu ile başlıyoruz.
- Bütün malzemeleri bir kaba alıp çırpıcı ile güzelce karıştırıyoruz.
- İçi harcı için; beyaz peyniri ve ince kıyılmış maydanozu bir kaseye alın.
- Çatalla ezin.
- Yuvarlak bir fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın.
- 2 yufkayı üst üste koyun ve 2 büyük kepçe sos üzerinde gezdirin.
- Tekrar 2 yufka serin ve 2 kepçe sos gezdirin. Şimdi üzerine peynir serpin.
- Tüm işlemi iki kez tekrarlayın.
- Sonunda hamurun kenarlarını içe doğru katlayın ve kalan sosu üzerine yayın.
- Dilerseniz böreği üzerine susam serpebilirsiniz.
- 220 derecede yaklaşık 35 dakika alt ve üst ayarda pişirin. Lütfen kontrollü pişirin,her ocak farklıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder