Krem Çikolatalı Ve Sade Açma Tarifi İçin Malzemeler
- 8 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı dolusu kuru maya ve ya 1 paket yaş maya
- 2,5 su bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ (200ml)
- 1 yemek kaşığı dolusu tuz
- 2 adet yumurta 1 isinin sarısı üzerine sürülecek
- 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
İçine sürmek için;
- 1. çorba kasesi dolusu kahvaltılık çikolata
Üzerine;
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı haşhaş
- 1 yemek kaşığı susam
Krem Çikolatalı Ve Sade Açma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ilık sütümüz ve suyumuzu karıştırarak içine mayayı toz şekeri koyup ilk mayalandırmayı yapalım.
- Yumurtayı tuzunu koyup karıştırarak unu da yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur yapalım. Sıvılara un az gelirse biraz daha un ekleyebiliriz.
- En son hamurumuzun üzerine biraz sıvı yağ sürüp üzerini kapatıp 1 saat kadar iyice mayalandıralım.
- Mayalanan hamurun hepsini yağladığımız mutfak tezgahının.
- Üzerine koyup, hamuru da yağlayarak. Kalın bir şekilde açalım.
- Açtığımız hamurun üzerine oda sıcaklığında beklemiş tereyağımızı her tarafına iyice sürelim.
- İki kenar uçlarından tutup ortaya getirelim. Tekrar yağlayalım. Kalan iki ucu kapatalım yağlayalım. Bohça gibi olması gerekiyor. En son yağlayarak kare şeklinde iyice büyüterek tekrar açalım.
- 2 parmak genişliğinde şeritler halinde keselim. İki ucunu ortaya getirerek rulo yaparak tekrar ortada birleştirerek simit şeklini verelim.
- Çikolata sürmek istediklerimizin üzerine kestiğimiz şeritleri elimizle bastırarak biraz düzeltelim. Orta kısmına sıvı çikolatayı sürdükten sonra hamurun uçlarını üst üste kapatarak tekrar rulo şekli vererek tepsiye dizelim.
- Bütün hamurumuzu bu şekilde bitirdikten sonra tepsilere koyalım. Üzerlerine yumurta sarılarını haş haş susam koyup. Açmalarımızın yarım saat daha kabarmasını bekledikten sonra 200 derecelik fırında üzerleri iyice kabarana kadar pişirelim.
- 1Açmalarımız hazır. İster hemen tüketin ister derin dondurucuda saklayın afiyet sıhhat olsun 🤌🌸
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder